מציות 

מי לא אוהב מציות?  אצלנו האשכנזים בעבר לא אכלו בפסח כלום חוץ מתפוחי אדמה וביצים. המציות שימשו כתחליף ללחם, לפסטה ולאורז. האמת היה טעים אבל היה משעמם. לקראת החג השני של החג אי אפשר היה להסתכל על המציות.

היום בני בייתי מאוד אוהבים מציות ואני בין המקדימים לרכוש מצות על מנת להתחיל לטגן מציות. ובכל זאת המציות טעימות אבל משעממות. החלטתי לפתוח בסדרת ניסויים למציות "קצת אחרת".

לאחר הרבה ניסויים, הרבה טיגונים, חיתוכים, קילופים הגעתי ל- 5 מתכונים שבהחלט משדרגים את המציות. 4 מלוחים ואחד מתוק.

תשכחו את מה שאתם מכירים על מציות. קבלו את "הדור החדש" על מציות.

מתכון בסיסי למציות
6 מצות רטובות מפוררות לפירורים
2 ביצים
1/4 כוס חלב
לערבב את כל החומרים לעיסה.

מציות  עם בטטה ותירס
למתכון הבסיסי להוסיף:
1 בטטה בגודל בינוני מגורדת על פומפייה
1/2 כוס תירס
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
ג'ינגר (אבקה)

לבחוש היטב את  כל החומרים
ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.

ניתן להגיש  עם רוטב צ'ילי מתוק.

 מציות  עם פיטריות
למתכון הבסיסי להוסיף:
1 בצל גדול
1סלסלת פטריות
מלח
פלפל שחור

לקצוץ פיטריות
לקצוץ בצל
לטגן עם מעט שמן קנולה
להוסיף מלח ופלפל שחור
להוסיף לתערובת הבסיסית
ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.

מציות  עם זוקיני ובצל ירוק
למתכון הבסיסי להוסיף:
2 קישואים מסוג זוקיני
1/2 חבילת בצל ירוק
מלח
פלפל שחור

לגרד על פומפיה את הקישואים.
להוסיף מעט מלח ולהניח על מסננת להגרת הנוזלים.
לפרוס בצל ירוק לפרוסות קטנות
לסחוט היטב את הזוקיני .
להוסיף לתערובת הבסיסית.
ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.

אפשר להגיש עם יוגורט.


מציות עם ברוקולי ובצל ירוק

400 גרם ברוקולי מבושל וקצוץ
1 חב' בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1/4 כוס שמן זית
 אופן הכנה:
לערבב את כל המצרכים חוץ מהשמן.
ליצור לביבות
לטגן.

אפשר להגיש עם יוגורט.


מציות  עם תפוחי עץ צימוקים  וחמוציות

למתכון הבסיסי להוסיף:
100 גרם צימוקים וחמוציות
3 תפוחים מרוסקים
4 כפות סוכר חום

 להשרות את הצימוקים והחמוציות במים רותחים כחצי שעה.
לסנן
לקצוץ לחתיכות קטנות.  
לקלף את התפוחים
לרסק בפומפיה
לסחוט את הנוזלים מהתפוחים
להוסיף לתערובת הבסיסית.
ליצור לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק.


ניתן להגיש עם סירופ מייפל או אבקת סוכר.




בתאבון וחג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה